Περιβαλλοντική Στρατηγική Δ.Ε.Η. Α.Ε.

H Περιβαλλοντική Στρατηγική της ΔΕΗ είναι ευθυγραμμισμένη με τους στόχους της ενεργειακής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής για το 2020 (20% Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, 20% εξοικονόμηση ενέργειας, 20% μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου) και τις θεσμικές παρεμβάσεις για την κλιματική αλλαγή και την προστασία του περιβάλλοντος, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην ανάπτυξη της Εθνικής Οικονομίας.
Η ΔΕΗ επιδιώκει την ελαχιστοποίηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων από τις δραστηριότητές της όπως την εξόρυξη λιγνίτη, την παραγωγή, τη μεταφορά και διανομή ηλεκτρικής ενέργειας. Αυτό επιτυγχάνεται γιατί η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί βασικό κριτήριο στη λήψη αποφάσεων της Επιχείρησης.



Οι άξονες της Περιβαλλοντικής Στρατηγικής της ΔΕΗ είναι:

1. Η αντιμετώπιση της πρόκλησης της κλιματικής αλλαγής με μία ολοκληρωμένη στρατηγική για τον περιορισμό των εκπομπών CO2 κατά τη διαδικασία παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από τις εγκαταστάσεις της. Συμμετέχει στο Σύστημα Εμπορίας Εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, τηρώντας τις δεσμεύσεις της για το πρωτόκολλο του Κιότο και συμβάλλοντας συνεχώς στην επίτευξη των εθνικών στόχων για τη μείωση αυτών και την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.
Πέραν των υποχρεώσεων της, όπως αυτές απορρέουν από τη σχετική Νομοθεσία, η ΔΕΗ έχει υπογράψει εθελοντικά:

- Τη Διακήρυξη για την κλιματική αλλαγή της EURELECTRIC

- Την Καμπάνια του ΟΗΕ "Seal the Deal"

- Την Πρωτοβουλία του World Business Council for Sustainable Development

- Την πρωτοβουλία της ευρωπαϊκής βιομηχανίας ηλεκτρισμού για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

- Το εθελοντικό Ευρωπαϊκό πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης και πιστοποίησης κτιρίων, με το διακριτικό τίτλο "GreenBuilding".

2. Η ανάπτυξη υδροηλεκτρικών έργων και λοιπών ΑΠΕ
Τα υδροηλεκτρικά έργα της ΔΕΗ αξιοποιούν εγχώριους ενεργειακούς πόρους, μειώνουν την εξάρτηση από το εξωτερικό και παράλληλα υποκαθιστούν ορυκτά καύσιμα. Συντελούν επίσης, στην αναβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος, με τη δημιουργία νέων οικοσυστημάτων υψηλής περιβαλλοντικής και αισθητικής αξίας.
Η ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ Α.Ε. είναι σήμερα η μοναδική ελληνική εταιρεία που δραστηριοποιείται και στις τέσσερις κύριες μορφές ΑΠΕ (Αιολική, Υδροηλεκτρική, Ηλιακή και Γεωθερμική), με αντικείμενο την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας με μηδενική επίπτωση στο περιβάλλον.

3. Η προστασία της ατμόσφαιρας, των νερών και των εδαφών, της βιοποικιλότητας, κλπ
Είναι γνωστό, ότι τόσο η εξόρυξη του λιγνίτη και η λειτουργία των Σταθμών Παραγωγής, όσο και η ανάπτυξη των δικτύων μεταφοράς και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας σχετίζονται με μια σειρά περιβαλλοντικών επιδράσεων στο φυσικό τοπίο και στον έμβιο κόσμο. Η ΔΕΗ, αναγνωρίζοντας τις επιδράσεις αυτές, διαχειρίζεται με σεβασμό το φυσικό περιβάλλον.

4. Οι καινοτομίες
Η εταιρεία μελετά και αναπτύσσει καινοτόμες λύσεις σε εναλλακτικούς κλάδους παραγωγής ηλεκτρισμού, όπως τα υβριδικά συστήματα και τα βιοκαύσιμα.


πηγή: Δ.Ε.Η. Α.Ε.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να γράψετε το σχόλιο σας εδώ!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.