ΔΕΗ: νέες αυξήσεις στα τιμολόγια – Σε περισσότερες δόσεις η εξόφληση

Ακόμα δυο αυξήσεις στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος της ΔΕΗ και μία αναπροσαρμογή του ΕΤΜΕΑΡ(τέλος υπέρ των ΑΠΕ) αναμένονται τους επόμενους μήνες, τον Μάιο και τον Ιούλιο.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει η imerisia.gr, βάσει του Μνημονίου, το ΥΠΕΚΑ πρέπει το προσεχές διάστημα να καταλήξει στο ποσοστό της νέας αύξησης, της δεύτερης μέσα στο 2013, στο πλαίσιο της απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.
Tα νέα, ρυθμιζόμενα, τιμολόγια θα ισχύσουν ως το τέλος Ιουνίου, οπότε απελευθερώνονται, που σημαίνει ότι η ΔΕΗ θα μπορεί να αποφασίζει η ίδια για την τιμολογιακή της πολιτική.

Σημειώνεται ότι το έλλειμμα της ΔΕΗ από τους απλήρωτους λογαριασμούς ρεύματος φθάνει τα 1,3 δισ. ευρώ.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι το 2012 οι διακανονισμοί της ΔΕΗ με τους καταναλωτές που δυσκολεύονται να πληρώσουν τους λογαριασμούς εκτοξεύτηκαν στους 700.000 από 400.000 το 2011.

Για την αντιμετώπιση της κατάστασης, η ΔΕΗ θα συστήσει τοπικές επιτροπές ανά περιφέρεια επιφορτισμένες να διαπιστώσουν ποιοι καταναλωτές αδυνατούν πραγματικά να εξοφλήσουν τους λογαριασμούς. (Διαβάστε εδώ περισσότερες λεπτομέρειες)

Όπως δήλωσε χθες στη Βουλή ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Αρθούρος Ζερβός, «αυτήν τη στιγμή, οι αιτήσεις για την υπαγωγή στο Κοινωνικό Τιμολόγιο βρίσκονται περίπου στις 540.000».

Γι αυτό και η ΔΕΗ σχεδιάζει περισσότερες δόσεις για την εξόφληση των οφειλών από άτομα που ανήκουν σε κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού.

Το νέο πλαίσιο παροχής διευκολύνσεων πληρωμής θα απευθύνεται κυρίως σε κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού, που πλήττονται σοβαρά από την οικονομική κρίση, και θα κινείται στην κατεύθυνση της παροχής περαιτέρω διευκολύνσεων.

Σε ό,τι αφορά το πρόβλημα της κλοπής μετασχηματιστών, ο κ. Ζερβός ανέφερε ότι θα ληφθούν νομοθετικά μέτρα για το κλείσιμο των παράνομων χυτηρίων.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να γράψετε το σχόλιο σας εδώ!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.