8 ενεργειακοί κολοσσοί εκπέμπουν SOS για την ενεργειακή πολιτική της ΕΕ

Τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η ευρωπαϊκή αγορά ενέργειας κρούουν οι CEO οκτώ μεγάλων εταιριών ηλεκτρισμού.

Ειδικότερα, οι διευθύνοντες σύμβουλοι των εταιριών EON, GDF Suez, Enel, Eni, Iberdrola, Gas Natural, RWE και Gas Terra, σε κοινή τους δήλωση η οποία συνάχθηκε μετά από συνάντηση των 8 στις Βρυξέλλες την Τρίτη 21 Μαΐου, ασκούν έντονη κριτική στην ΕΕ για την ενεργειακή της πολιτική.

Στη δήλωσή τους τα στελέχη των ενεργειακών εταιριών επισημαίνουν την ανάγκη αλλαγής της υφιστάμενης κατάστασης δεδομένου ότι η τωρινή έλλειψη οράματος στις ενεργειακές πολιτικές, καθώς και η ρυθμιστική αβεβαιότητα θα οδηγήσει με βεβαιότητα σε μια έλλειψη επενδύσεων με αρνητικές συνέπειες για την προμήθεια, την απασχόληση και την ευρωπαϊκή οικονομία εν γένει.

Μεταξύ άλλων, στη δήλωση επισημαίνεται ότι οι ενεργειακές εταιρίες της Ευρώπης βρίσκονται μέσα σε έναν κυκλώνα ο οποιο θέτει σε κίνδυνο τόσο την ασφάλεια προμήθειας όσο και τη μετάβαση προς μια οικονομία χαμηλού άνθρακα.

Εν συντομία, οι 8 CEO ζητούν την υιοθέτηση φιλόδοξων αλλά ρεαλιστικών στόχων για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου για μετά το 2020, τη βελτίωση του σχεδιασμού της ενεργειακής αγοράς, την υιοθέτηση μίας περισσότερο βιώσιμης προσέγγισης για την προώθηση των ΑΠΕ ώστε να αποφεύγεται η υπέρμετρη επιβάρυνση των καταναλωτών και, τέλος, η ενίσχυση του πλαισίου για την υλοποίηση επενδύσεων σε καινοτόμες τεχνολογίες όπως η αποθήκευση ενέργεια




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να γράψετε το σχόλιο σας εδώ!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.