Τι είναι η Παρακολούθηση Ενέργειας


Αναρωτιέστε ποια είναι τα οφέλη της παρακολούθησης κατανάλωσης ενέργειας και τι μπορείτε να κερδίσετε; Παρακάτω σας εξηγούμε πως μπορείτε να καταφέρετε αυτό.


Τι είναι η παρακολούθηση ενέργειας ;

Είναι ένας απλός και ξεκάθαρος τρόπος να μάθετε πόση ενέργεια καταναλώνουν οι ηλεκτρικές σας συσκευές με τη χρήση ενός μετρητή ενέργειας


Πολλοί καταναλωτές χρησιμοποιούν αυτές τις συσκευές για να ενημερωθούν για τη κατανάλωση ρεύματος των συσκευών τους και για να εξοικονομήσουν χρήματα ή να μειώσουν τις εκπομπές των ρύπων τους κάνοντας πιο σωστή χρήση αυτών. 

Απλά, γνωρίζοντας πόσο ρεύμα καταναλώνουμε μπορούμε να κάνουμε στοχευμένες αλλαγές στη καθημερινή χρήση των συσκευών μας ώστε να μειώσουμε άμεσα το λογαριασμό του ηλεκτρικού μας. 

Οι μετρητές ενέργειας είναι από πιο πρακτικός τρόπος για να ενημερωθούμε για τη κατανάλωση του ρεύματος μας, εύκολα και άμεσα.


Τι είναι ο μετρητής ενέργειας ;

Οι μετρητές ενέργειας είναι φορητές ή επιτραπέζιες συσκευές χειρός, που σας δίνουν πληροφορίες σχετικά με τη στιγμιαία κατανάλωση ρεύματος μέσα από την οθόνη τους.


Οι μετρητές της Efergy έχουν ειδικά σχεδιαστεί για να σας βοηθήσουν να μετρήσετε και να ελέγξετε τη κατανάλωση του ρεύματος σας, να ανακαλύψετε πώς οι συσκευές σας καταναλώνουν ρεύμα, αλλά γίνεται και ένα πρακτικός, έξυπνος τρόπους για να μειώσετε το ηλεκτρικό σας

Οι μετρητές της Efergy σας προσφέρουν τη δυνατότητα να επιλέξετε ανάμεσα σε πληροφόρηση για τη στιγμιαία κατανάλωση ενέργεια, κόστος αυτής ή κατανάλωση εκπομπών ρύπων. Επιπλέον, υπάρχει και η επιλογή ρύθμισης ημερήσιου στόχου μέγιστης κατανάλωσης ή ηχητική ειδοποίηση υπέρβασης αυτού του ορίου.

Είναι επίσης γνωστοί ως οικιακοί ενεργειακοί μετρητές, μετρητές ρεύματος, φορητοί μετρητές ενέργειας.

Η εγκατάσταση και χρήση τους είναι ιδιαίτερα απλή και εύκολη, ενώ θεωρείτε πλέον, ο πιο έξυπνος τρόπος μέτρησης και παρακολούθησης κατανάλωσης ενέργειας.


Πως γίνεται η εξοικονόμηση ενέργειας ;

Η επιτυχία μείωσης του κόστους του ηλεκτρικού σας είναι να γίνεται έξυπνος καταναλωτής, αποκτώντας τη γνώση πώς καταναλώνουν ρεύμα οι διάφορες συσκευές σας. Ο μετρητής ενέργειας είναι το εργαλείο σας για αυτή τη προσπάθεια. 

Βάση της πρόσφατης έρευνας πελατολογίου μας, που πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιου του 2012, επετεύχθη μια μέση μείωση στο ηλεκτρικό τους της τάξης του 9,3% με τη χρήση των μετρητών ενέργειας της efergy, ενώ μερικοί κατάφεραν έως και 25% μείωση στο λογαριασμό τους. 

Τα αποτελέσματα αυτά ήταν πολύ ψηλότερα από το γενικό μέσο όρο χρήσης τέτοιων μετρητών, ο οποίος ήταν περίπου 8%.

Οι περισσότεροι χρήστες μας, τοποθέτησαν το μετρητή σε σημείο που να μπορούν να το βλέπουν εύκολα και άμεσα, όπως στο τραπέζι της κουζίνας, στο σαλόνι δίπλα στο καναπέ και αλλού.

Επειδή ο μετρητής είναι σε συνεχή λειτουργία, οι χρήστες μπορούν να γνωρίζουν άμεσα τις επιπτώσεις στη κατανάλωση ρεύματος, όπως για παράδειγμα όταν λειτουργεί ο φούρνος, το θερμοσίφωνο ή το κλιματιστικό τους. Αυτές λοιπόν οι ενδείξεις του μετρητή πληροφορούν το χρήστη για την στιγμιαία κατανάλωση ενέργειας, βοηθώντας τον παράλληλα να κατανοήσει πως με κάποιες αλλαγές στη χρήση αυτών μπορεί να εξοικονομήσει άμεσα ενέργεια και χρήματα.

Ένας άλλος τρόπος χρήσης του μετρητή είναι να λειτουργεί σαν «ελεγκτής». Ένα μεγάλο ποσό ενέργειας που καταναλώνετε σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις είναι από την άσκοπη χρήση κάποιων συσκευών ή λειτουργία αυτών από παράβλεψη. 

Πολλοί χρήστες χρησιμοποιούν τους μετρητές μας ως ένα τρόπο να ελέγχουν αν έχουν ξεχάσει κάποια συσκευή σε λειτουργία ή βρίσκεται σε αναμονή, παρατηρώντας στην οθόνη τη κατανάλωση του ρεύματος την ώρα πριν φύγουν από το σπίτι ή τη δουλειά τους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να γράψετε το σχόλιο σας εδώ!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.