Φωτοβολταϊκά: 650.000 θέσεις εργασίας θα κοστίσουν οι δασμοί στα κινέζικα πάνελ

Σε εκατοντάδες χιλιάδες θα ανέλθουν οι θέσεις εργασίας που θα χαθούν εξαιτίας της απόφασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να επιβάλει δασμούς αντιντάμπινγκ στα κινεζικά φωτοβολταϊκά προϊόντα σύμφωνα με κρατικά μέσα ενημέρωσης του ασιατικού γίγαντα.

Όπως υποστηρίζει η υπό κρατικό έλεγχο εφημερίδαChina Daily, οι δασμοί θα κοστίσουν 400.000 θέσεις εργασίας στην Κίνα και 250.000 θέσεις εργασίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σε ξεχωριστό δημοσίευμα στους Global Times, οι Κινέζοι εκφράζουν την άποψη ότι οι παραδοσιακές παγκόσμιες εμπορικές δυνάμεις, διαφοροποιούν τους όρους του “παιχνιδιού” κατά το δοκούν τώρα που η Κίνα αναδεικνύεται ως νέα μεγάλη δύναμη του ελεύθερου εμπορίου.

Οι αρχικοί δασμοί 11,8% στα κινεζικά φωτοβολταϊκά που ισχύουν από 6 Ιουνίου θα διαμορφωθούν σε 47,6% κατά μέσο όρο στις 6 Αυγούστου (37,3%-67,9%) εάν δεν έχει έως τότε εξευρεθεί συμβιβαστική λύση.

Υπενθυμίζεται ότι η κινεζική κυβέρνηση απάντησε άμεσα στους ευρωπαϊκούς δασμούς στα φωτοβολταϊκά στοχοποιώντας τις χώρες που συντάχθηκαν με την Κομισιόν υπέρ της λήψης μέτρων αντιντάμπινγκ (Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία) με την έναρξη έρευνας για εφαρμογή πολιτικών ντάμπινγκ σταευρωπαϊκά κρασιά που εξάγονται στην Κίνα.

Τις επιπτώσεις της επιβολής δασμών στον κλάδο των φωτοβολταϊκών στη χώρα μας και ιδίως στηναπασχόληση έχει επισημάνει με ανακοίνωσή του και ο ΣΕΦ.

econews



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να γράψετε το σχόλιο σας εδώ!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.