Top 10 tips για τη σωστή επιλογή κλιματιστικού

Κλιματιστικά με χαμηλή κατανάλωση και υψηλή ενεργειακή απόδοση, είναι η σωστή απάντηση για την αντιμετώπιση του επερχόμενου καύσωνα με χαμηλό κόστος.

Για τη σωστή, όμως, επιλογή και τοποθέτηση του κλιματιστικού, καλό είναι να απευθύνεται κανείς σε έναν επαγγελματία, που θα επιλέξει το κατάλληλο κλιματιστικό για το χώρο και τις ανάγκες του καθενός. Ένας καταναλωτής πάντως θα πρέπει να γνωρίζει και τα εξής:

  1. Στα κλιματιστικά, η τεχνολογία inverter με ετικέτα ενεργειακής κλάσης Α, προσφέρει την καλύτερη απόδοση με τη μεγαλύτερη οικονομία.
  2. Ένα μεγάλο κλιματιστικό που ανάβει και σβήνει συχνά, καταλήγει να «καίει» μέχρι και 50% άνω του αναμενομένου.
  3. Η τοποθέτηση της εξωτερικής μονάδας σε ένα σκιερό μέρος, προσφέρει αυτόματα οικονομία περίπου 5%.
  4. Όπου υπάρχει η επιλογή του ανιχνευτή κίνησης, η χρήση του παρέχει οικονομία, καθώς βάζει το κλιματιστικό σε λειτουργία stand by κάθε φορά που το δωμάτιο παραμένει κενό άνω των 20 λεπτών.
  5. Η καθαρότητα των φίλτρων της εσωτερικής μονάδας, βοηθά στην καλύτερη λειτουργία του συστήματος.
  6. Η τοποθέτηση εμποδίων μπροστά σε μία εσωτερική μονάδα, δυσκολεύει την έξοδο του αέρα, μειώνοντας την απόδοση του κλιματιστικού.
  7. Για την εξασφάλιση της καλής λειτουργίας των φίλτρων, επιβάλλεται ο καθαρισμός τους ανά τρίμηνο ή εξάμηνο σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.
  8. Τα κλιματιστικά split systems έχουν τη δυνατότητα να λειτουργήσουν και ως συστήματα αερισμού.
  9. Ηλεκτρικές συσκευές κοντά στους αισθητήρες θερμότητας, είναι πιθανόν να μπερδέψουν τον αισθητήρα με τη ζέστη που εκπέμπουν.
  10. Κλειστές πόρτες και παράθυρα στο χώρο του κλιματιστικού, συγκρατούν τον θερμό αέρα και μειώνουν τις σχετικές απώλειες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να γράψετε το σχόλιο σας εδώ!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.