Συνεργασία ΑΠΘ - Πανεπιστήμιο Κύπρου για ενέργεια και αειφορία

Τη δημιουργία ενός «διαπανεπιστημιακού ερευνητικού κέντρου, υψηλού επιπέδου για θέματα ενέργειας, ασφάλειας και αειφορίας» συζήτησαν, μεταξύ άλλων, αντιπροσωπείες ακαδημαϊκών του ΑΠΘ και του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, στο ΑΠΘ, εξειδικεύοντας τους τομείς του μνημονίου συνεργασίας που υπέγραψαν στις 12 Ιουλίου.

Όπως τόνισαν, το εγχείρημα κρίνεται ως «στρατηγικός στόχος» των δύο ιδρυμάτων «με δεδομένες τις γεωπολιτικές και γεωοικονομικές εξελίξεις στην περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου».

Επιπλέον προτάθηκε η διοργάνωση σεμιναρίων για θέματα προστασίας υδάτινων συστημάτων, τα οποία θα απευθύνονται σε επαγγελματικούς φορείς της Κύπρου, ενώ συγκροτήθηκαν τέσσερις επιμέρους ομάδες εργασίας ανά επιστημονικό πεδίο (Ιατρική, Νομική, Αγωγής και Τεχνών και Επικοινωνίας και Διοίκησης Επιχειρήσεων).

Ο πρύτανης του ΑΠΘ, Γιάννης Μυλόπουλος υπογράμμισε ότι από τη συνεργασία αναμένονται «ακαδημαϊκά, επιστημονικά, αλλά και οικονομικά οφέλη μέσα από τα κοινά ερευνητικά έργα», ενώ τόνισε ότι «το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου ανήκει στο κορυφαίο διεθνές δίκτυο ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, Laureate International Universities, γεγονός που ανοίγει δρόμους για συνεργασίες με πανεπιστήμια σε Ευρώπη και Αμερική».

«Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου είναι ένα νεοπαγές ίδρυμα και επιθυμεί να πάρει γνώση και τεχνογνωσία από το ΑΠΘ, ένα από τα πιο σημαντικά πανεπιστήμια σύμφωνα και με τις τελευταίες διεθνείς κατατάξεις», σημείωσε από την πλευρά του ο αντιπρύτανης του Ε.Π.Κ., Κώστας Γουλιάμος.

Επιπλέον συζητήθηκε η διοργάνωση κοινών μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών στους παρακάτω τομείς: Νομική, Οικονομικά, Πληροφορική, Ιατρική, Οδοντιατρική, Παιδαγωγική, Καλές Τέχνες, Ενέργεια, Περιβάλλον, Διαχείριση Υδάτων.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να γράψετε το σχόλιο σας εδώ!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.