15 σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε Αθήνα και Κοζάνη




Στην δοκιμαστική δημιουργία 15 σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στην Αθήνα και στην Κοζάνη θα προχωρήσει η ΔΕΗ. Το συγκεκριμένο project εντάσεται  στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος Green eMotion.

Από το ίδιο πρόγραμμα, η ΔΕΗ θα αποκτήσει με χρηματοδότηση μέσω leasing, 15 ηλεκτροκίνητα οχήματα τα οποία θα διατεθούν σε φορείς του Δημοσίου ή θα χρησιμοποιηθούν για κάλυψη αναγκών της επιχείρησης.

ΣΒασικό πλεονέκτημα των ηλεκτροκίνητων οχημάτων είναι το χαμηλό κόστος χρήσης καθώς με τα ισχύοντα τιμολόγια της ΔΕΗ η κατανάλωση κυμαίνεται στο 1 ευρώ ανά 100 χιλιόμετρα, δηλαδή έως και δέκα φορές λιγότερο σε σχέση με ένα μέσο βενζινοκίνητο αυτοκίνητο.

Η αυτονομία μετά από πλήρη φόρτιση κυμαίνεται στα 150 με 200 χιλιόμετρα ενώ ο χρόνος που απαιτείται για να «γεμίσει» η μπαταρία ξεκινά από μισή ώρα (με ειδικούς αλλά ακριβούς φορτιστές) και φθάνει μέχρι τις 10 ώρες από την πρίζα του σπιτιού. 

Στην Ελλάδα υπάρχουν ήδη σταθμοί φόρτισης σε χώρους στάθμευσης, εκθεσιακά - εμπορικά κέντρα ενώ οι νέοι σταθμοί της ΔΕΗ θα εγκατασταθούν στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ, της ΡΑΕ, του Διαχειριστή Δικτύου (ΔΕΔΔΗΕ), στα υπουργεία Ενέργειας και Μεταφορών κ.α.

Σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία, με την εφαρμογή του προγράμματος Green eMotion έχουν δημιουργηθεί πανευρωπαϊκά 2.500 σημεία φόρτισης που χρησιμοποιούνται από 2000 οχήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να γράψετε το σχόλιο σας εδώ!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.