Πρόγραμμα εξοικονόμησης κατ'οίκον CLIMATESMART


Η κυβέρνηση του Queensland Αυστραλίας, διεκπεραίωσε με επιτυχία το 1ο στάδιο εφαρμογής του προγράμματος εξοικονόμησης ενέργειας για τις οικίες Climatesmart 2010-11. 


Η οικιακή υπηρεσία «ClimateSmart» πρόσφερε έως τώρα στους χρήστες και κατοίκους της περιοχής εφαρμογής, τη δυνατότητα να μειώσουν τις ενεργειακές τους δαπάνες, ενώ παράλληλα να βοηθήσουν άμεσα στη μείωση εκπομπών ρύπων του θερμοκηπίου και στη προστασία του περιβάλλοντος.

Με κόστος συμμετοχής εφαρμογής στα $50 ανά νοικοκυριό, ο πελάτης δέχεται μια επίσκεψη από πιστοποιημένο ενεργειακό επιθεωρητή/ηλεκτρολόγο, ο οποίος εγκαθιστά έναν ασύρματο μετρητή κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, προμηθεύει και εγκαθιστά δωρεάν έως 15 CFLs (λαμπτήρες οικονομίας), προμηθεύει και εγκαθιστά δωρεάν μια κεφαλή ντους εξοικονόμησης νερού (χαμηλής ροής), ενώ διεξάγει έναν έλεγχο υφιστάμενης κατανάλωσης ενέργειας και νερού, ώστε να παραδώσει και να προτείνει το κατάλληλο πρόγραμμα εξοικονόμησης για το σπίτι.

Να σημειωθεί πως η προώθηση των δωρεάν κεφαλών ντους και λαμπτήρων οικονομίας είναι μια απαίτηση από το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας της Αυστραλίας, ώστε να μειωθούν οι τιμές ρύπων του θερμοκηπίου, και να συμβαδίζουν με το πρόγραμμα της κυβέρνησης της Αυστραλίας στη γενική μείωση των ρύπων και προστασία του περιβάλλοντος.


Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, κάθε σπίτι, όπου εφαρμόστηκαν οι υπηρεσίες του προγράμματος, επιτεύχθηκαν τα κάτωθι:



1. Συνολική μείωση έως 20.4 τόνους of εκπομπών ρύπων του θερμοκηπίου ανά σπίτι, μια αντιστοιχία που θα είναι σαν να μην μετακινούνται 4 αυτοκίνητα μέσου κυβισμού για έναν ολόκληρο χρόνο.
2. Αναλογικό κέρδος περί τα $350 ανά έτος από λογαριασμούς νερού και ρεύματος.
3. Μέχρι σήμερα πάνω από 3.500 νέες αιτήσεις συμμετοχές δέχεται το τηλεφωνικό κέντρο κάθε βδομάδα στην ευρύτερη περιοχή εφαρμογής του προγράμματος.

Μέχρι σήμερα, πάνω από 252.000 νοικοκυριά έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα «Climatesmart» με στόχο να συνεχιστεί η προσπάθεια ένταξης ακόμα περισσότερων σπιτιών εντός της περιόδου 2011-12, ώστε να μεγιστοποιηθεί η εξοικονόμηση ρύπων CO2.



Παράλληλα, δημιουργήθηκε και μια ηλεκτρονική πύλη για την πρόσβαση των χρηστών του προγράμματος για παροχή εξατομικευμένων συμβουλών, σχετικά με τρόπους εξοικονόμησης ενέργειας και νερού και τη μείωση της σπατάλης τους.





Παρακολουθείστε εδώ και το σχετικό προωθητικό μήνυμα




** H επιλογή του μετρητή elite v1.0 της efergy έγινε έπειτα από σχετικό διαγωνισμό που διεκπεραιώθηκε στα πλαίσια επιλογής προμηθευτή ασύρματων μετρητών ρεύματος. 











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να γράψετε το σχόλιο σας εδώ!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.