H Γερμανία θέτει νέο ρεκόρ στη παραγωγή ενέργειας φωτοβολταϊκών













Γερμανία, 25η και 26 Μαϊού 2012, είναι η μέρα γεγονός για τη παραγωγή ενέργειας από φωτοβολταϊκό πάρκο. Η παραγόμενη ενέργεια έσπασε το φράγμα των 22 γιγαβάτ (GW) ηλεκτρικής ενέργειας, θέτοντας έτσι το νέο ρεκόρ μέγιστης παραγωγής ενέργειας από φωτοβολταϊκά σε μία ώρα! Για να κατανοήσουμε καλύτερο το μέγεθος αυτής της παραγωγής, σκεφθείτε απλά ότι είναι περίπου ίση με τη λειτουργία 20 πυρηνικών εργοστασίων σε πλήρη ισχύ. Ένα γιγαβάτ είναι ίσο με ένα εκατομμύριο watts, και αν χρησιμοποιούσαμε ένα παλαιού τύπου λαμπτήρα 60W (πυρακτώσεως) για παράδειγμα, αυτές οι 22 GW που παρήχθησαν στη Γερμανία θα μπορούσαν να τροφοδοτήσουν με ενέργεια 366.5 εκατομμύρια τέτοιους λαμπτήρες .... απλά εντυπωσιακό! 
Αυτό το εντυπωσιακό ενεργειακό επίτευγμα της Γερμανίας είναι ένα αποτέλεσμα που προήλθε από την απόφαση της κυβέρνησης να εγκαταλείψει το πρόγραμμα πυρηνικής ενέργειας που είχε, έπειτα από τη μεγάλη καταστροφή στη Φουκοσίμα.
Ο κ. Norbert Allnoch, διευθυντής του Ινστιτούτου Ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (IWR) με έδρα το Μούνστερ Γερμανίας, αναφέρει σε σχετική του ανακοίνωση ότι "τα 22GW παραγόμενης ενέργειας από το φωτοβολταϊκό πάρκο, έχουν ήδη μεταφερθεί στο εθνικό δίκτυο διανομής, και με τη χρήση αυτών έχει ήδη καλυφθεί το 50% των εθνικών μεσημεριανών ενεργειακών αναγκών."
Συνέχισε διατυπώνοντας ότι "ποτέ μέχρι σήμερα και σε καμία χώρα παγκοσμίως δεν έχει επιτευχθεί τέτοιου μεγέθους παραγωγή ενέργειας από φωτοβολταϊκά. Στη Γερμανία, καταφέραμε να φτάσουμε το όριο των 20 GW μερικές φορές τις προηγούμενες βδομάδες. Αυτή όμως ήταν η πρώτη φορά που καταφέραμε να το πετύχουμε."
Η Γερμανία πλέον έχει βάλει σε τροχιά ανάπτυξης τη βελτίωση και εξέλιξη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, σε συνδυασμό με τη βοήθεια της κυβέρνησης αλλά και ιδιωτικών πρωτοβουλιών. Στη χώρα έως σήμερα παράγετε σχεδόν το 20% των ενεργειακών της αναγκών από ανανεώσιμες πηγές.
Η Γερμανία έχει γίνει πλέον ένας παγκόσμιος ηγέτης στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και έθεσε στόχο τη μείωση κατά 40% του επιπέδου των 1990 εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου μέχρι το 2020. Με τέτοιου είδους βεβαίως επιτεύγματα, θα διαβεί σίγουρα το δρόμο της επιτυχίας!
source: www.abc.net.au / efergy.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να γράψετε το σχόλιο σας εδώ!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.