Apple iPad, Google Nexus 7, Microsoft Surface, Amazon Kindle Fire και Asus Transformer σε “πράσινο” κρας τεστ

Μέσα στο 2012 αναμένεται να πωληθούν 119 εκατομμύρια υπολογιστές-ταμπλέτες, νούμερο διπλάσιο από το 2011.

Η εταιρεία Pew Research θεωρεί τα tablet ως την ταχύτερα υιοθετούμενη τεχνολογία της τελευταίας δεκαετίας, που ξεπερνά ακόμα και τα smartphones.

Τα περιβαλλοντικά κριτήρια για την επιλογή ενός tablet περιλαμβάνουν την αυτονομία της μπαταρίας και την ευκολία στηνεπισκευή (απόσταση που πρέπει να διανυθεί για το σέρβις, ανακυκλώσιμα εξαρτήματα κλπ). Ωστόσο, σημαντικά κριτήρια θεωρούνται η ευκολία και δυνατότητες χρήσης, αλλά και ο σχεδιασμός.

Ακολουθούν πέντε tablet με τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματά τους που μπορείτε να λάβετε υπόψη στην επιλογή σας (αν επιθυμείτε να αγοράσετε ένα μέσα στις γιορτές).

—Apple iPad

Πλεονεκτήματα: έχει την υψηλότερη ανάλυση εικόνας στην αγορά, κάμερα HD, εγγράφει βίντεο και πρόσβαση στις περισσότερες εφαρμογές.

Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας είναι 10 ώρες για τις βασικές λειτουργίες (σερφάρισμα, εικόνα, ήχος).

Μειονεκτήματα: Το μεγαλύτερο είναι η δυσκολία επισκευής. Οι συσκευές της Apple δεν αποσυναρμολογούνται άνετα, ενώ θωρείται ότι το iPad δεν είναι εύκολα ανακυκλώσιμο. Οι κατασκευαστές προϊόντων Apple στην Κίνα όπως η FoxConn δεν ακολουθούν περιβαλλοντικά και κοινωνικά φιλικές πρακτικές.

—Microsoft Surface

Πλεονεκτήματα: To Microsoft Surface έχει στιβαρή κατασκευή που μειώνει το ηλεκτρονικό μας αποτύπωμα, το πληκτρολόγιο λειτουργεί και ως προστατευτικό κάλυμμα, μεγάλες δυνατότητες σε εικόνα και ήχο.

Μειονεκτήματα: Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας είναι οκτώ ώρες, δύο ώρες λιγότερο από το μέσο όρο. Είναι πιο εύκολο στην επισκευή από το iPad με βαθμολογία 4/10 από το iFixit, αλλά δεν βρίσκεται σε ικανοποιητικά επίπεδα.

—Google Nexus 7

Πλεονεκτήματα: Το Nexus 7 έχει λάβει διθυραμβικές κριτικές ως η νέα, καλύτερη ταμπλέτα. Με οθόνη 7 ιντσών αντί για 9 ή 10 έχει πολύ καλή φορητότητα και ευκολία στη χρήση.

Η οθόνη είναι φτιαγμένη από γυαλί Corning Gorilla το οποίο είναι ανθεκτικό στις γρατζουνιές και τα χτυπήματα.

Παράλληλα, με λογισμικό Android 4.2 Jellybean και υποστήριξη από τη Google θεωρείται ως μια συνεπής μηχανή.

Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας φτάνει τις 10 ώρες.

Τέλος, απέσπασε βαθμολογία 7/10 από το iFixit για την ευκολία επισκευής. Η ευκολία αποσυναρμολόγησης το καθιστά εύκολα ανακυκλώσιμο.

Μειονεκτήματα: Το Google Play Store έχει σίγουρα λιγότερες εφαρμογές από το αντίστοιχο της Apple, αλλά αναπτύσσεται με ταχείς ρυθμούς.

—Amazon Kindle Fire HD

Πλεονεκτήματα: Το τελευταίο Amazon Kindle έχει την καλύτερη επίδοση. Παρότι δεν πρόκειται για ολοκληρωμένο tablet, αλλά για ολοκληρωμένο σύστημα αναπαραγωγής εικόνας και ήχου έχει αποσπάσει πολύ καλές κριτικές.

Οι χρήστες έχουν πρόσβαση σε εκατομμύρια προϊόντα (βιβλία, μουσική κλπ) στο ηλεκτρονικό κατάστημα της Amazon.

Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας φτάνει τις 11 ώρες.

Aπέσπασε βαθμολογία 7/10 από το iFixit όπως το Google Nexus 7 για την ευκολία επισκευής. Η ευκολία αποσυναρμολόγησης το καθιστά εύκολα ανακυκλώσιμο.

Μειονεκτήματα: περιορισμένες υπολογιστικές δυνατότητες σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό.

—Asus Transformer Pad Infinity

Πλεονεκτήματα: το τελευταίο Transformer Pad συναγωνίζεται το iPad σε απόδοση και ευκολία χρήσης, ενώ έχει υψηλή ανάλυση 1920Χ1200 pixels σε οθόνη 10 ιντσών.

Έχει επεκτάσιμη μνήμη, κάμερα, GPS και τρέχει με λογισμικό Android 4.0.

Η οθόνη είναι φτιαγμένη από ανθεκτικό γυαλί Corning Gorilla 2.

Η διάρκεια ζωής της μπαταρία φτάνει τις 9,5 ώρες.

Το iFixit θεωρεί ότι η ευκολία επισκευής βρίσκεται σε ικανοποιητικά επίπεδα με δυνατότητα ανακύκλωσης των αποσυναρμολογημένων εξαρτημάτων.

Μειονεκτήματα: Αυτή τη στιγμή η Asus θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές κοινών tablet γεγονός που σημαίνει ότι τα μηχανήματα έχουν μικρή αξία μεταπώλησης.

πηγή: econews




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να γράψετε το σχόλιο σας εδώ!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.