ΔΕΗ: ναυάγιο για τα φωτοβολταϊκά σε Μεγαλόπολη και Κοζάνη – Δεν εμφανίστηκαν επενδυτές

Προς ναυάγιο οδεύουν ταφωτοβολταϊκά της ΔΕΗ Ανανεώσιμες σε Μεγαλόπολη και Κοζάνη καθώς, σύμφωνα με tanea.gr, δεν εμφανίστηκαν επενδυτές στους διαγωνισμούς της επιχείρησης.

Ειδικότερα, την περασμένη Πέμπτη 21 Μαρτίου, καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών για το φωτοβολταϊκό της Μεγαλόπολης, η προσέλευση των επενδυτών ήταν μηδενική.
Είναι η δεύτερη φορά που ο συγκεκριμένος διαγωνισμός οδηγείται σε ναυάγιο. Η πρώτη φορά ήταν τον Σεπτέμβριο 2012, όταν η ΔΕΗ δεν υπέγραψε τη σύμβαση κατασκευής του έργου, λόγωαδυναμίας εξασφάλισης χρηματοδότησης.

Υπενθυμίζεται ότι στον διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε τον Αύγουστο του 2011 για το έργο μειοδότης είχε αναδειχθεί η εταιρεία J&P-ΑΒΑΞ.

Το φωτοβολταϊκό της Μεγαλόπολης, προϋπολογισμού 70 εκατ. ευρώ, θα είναι, όταν κατασκευαστεί, ένα από τα μεγαλύτερα πάρκα της Ευρώπης, συνολικής ισχύος 50 MW σε έκταση 2.000 στρεμμάτων εντός του λιγνιτωρυχείου της Μεγαλόπολης.

Η ετήσια παραγωγή του έργου υπολογίζεται περίπου σε 70.000.000 κιλοβατώρες καθαρής ενέργειας, αρκετή για να καλύψει την ετήσια συνολική κατανάλωση 20% των νοικοκυριών του Νομού Αρκαδίας.

Το δεύτερο ναυάγιο σημειώθηκε την Τρίτη 26 Μαρτίου, καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών για δύο φωτοβολταϊκά ισχύος 15 MW έκαστο στο Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας, καθώς και σε αυτή την περίπτωση δεν εμφανίστηκαν επενδυτές στον διαγωνισμό.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 39 εκατ. ευρώ.

πηγή: econews.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να γράψετε το σχόλιο σας εδώ!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.